SUPERHIKČINA

Posle odlaska velikog Magnusa 1975. godine, crtanje našeg omiljenog stripa preuzeo je Paolo Piffareirro, koji se teško nosio sa bremenom slave svog prethodnika. Ipak, tandem Bunker&Piffareirro uradio je neke od najbrilijantnijih epizoda Alana Forda. Prvi put Bunker&Piffareirro “koriste” Superhika u septembru 1976. godine. Uvode ga na velika vrata u dvodelnu epizodu “Odluka u pravi čas” i “Beppa Joseph se vraća” (br. 87 i 88). Sišavši sa prekookeanskog broda, Superhik obnavlja svoj dah u krčmi u kojoj se toči vino ukršteno s pacovima.

On se vraća u New York i otkriva ženu svog života, okorelu kriminalku, nakaznu Beppu Joseph. Ta ljubav, pak, nije bila obostrana. Beppa u prvi mah odbija Superhikov ljubavni zov i on ostaje u suzama, međutim, uskoro se u ozloglašenoj Beppi javlja zrnce ljubavi prema Ezechiellu Bluffu i oni se, u nama dobro poznatoj cvećarnici, čak i venčavaju.

U jubilarnom 100. broju Alana Forda “Crne planine Južne Dakote”, ponovo se na blic srećemo sa Superhikom, a u martu 1979. evo nove trilogije o alkoholnoj napasti – “Opet Živi Superhik (“Ponovo među živima”)”, “Kap vina previše” i “Ralje” (italijanski brojevi 117, 118 i 119). Na početku trilogije, zatičemo penzionisanog superheroja kako obitava na plažama Miami Beacha. U isto vreme, njegova se supruga provodi sa plejbojima, troši novac i pije skupe koktele. Kad mu svega bude preko glave, Superhik se spakuje i vrati kući, pomoću lošeg vina obnovi dah, napravi stari kostim i udari po sirotinji. Otkriva ga, verovali ili ne, inspektor Blok koji mu, uz pomoć članova grupe TNT, pravi stupicu. U isto vreme, policija pravi dil sa Beppom Joseph.

Ona bi trebalo da pomogne snagama reda i mira u hvatanju Ezechiella (ovde i Milogleda – M&D) i za tu bi svrhu, navodno, bila uhapšena. Kad se dočepa alkoholne napasti, policija će pustiti Beppu i zaboraviti sva njena pređašnja zlodela. Superhik, naivno, dolazi da spase svoju ljubav iz zatvora ali otkriva prevaru i beži vazdušnim putem, tj. balonom… Negde iznad reke Hudson, Bob iz praćke pogađa balon i Superhik pada u ralje morskog psa, koji samo u Alanu Fordu može da obitava u reci! U aprilu 1981, Piffareirro ponovo crta omiljenog Bunkerovog negativca, ovoga puta u četvorodelnom serijalu “Morski pas koji govori”, “Novi Superhik”, “Smrtonosni neprijatelj” i “Broj Jedan”(142, 143, 144 i 145).

“Morski pas koji govori” (a svi znamo ko mu je u stomaku) postaje atrakcija u New Yorku, jedne noći iz njegove utrobe izlazi Superhik. Ostavši i bez jetre i bez zadaha, naš superheroj pokušava da izvrši samoubistvo ali ga od sigurne smrti slučajno spasavaju izvesni Berta i Berto, bračni par koji sanja o sumi od tri dolara i dvadeset pet centa i koji inače uzgaja specijalno povrće nastalo ukrštanjem paradajza i belog luka…

Od soka ove odvratne vrste “križanca” Superhik ponovo dobija smrtonosni zadah i kreće u nove pljačke…

Ipak, posle potpunog kraha svoje krimi-karijere, on odlučuje da ostane da živi u udžerici, zajedno sa supružnicima Bertom&Bertom… U epizodi “Superhikčina” (171) samo na momenat čitaoci su se podsetili lika i dela Ezechiela Bluffa, ali na sledeću trilogiju morali smo čekati punih sedam godina, sve do 1988. godine…

Nastaviće se….