Novogodišnja proslava

Ovo je najređa i ujedno najtraženija epizoda “Alana Forda”. Na kioscima stare SFRJ trebalo je da se pojavi u izdanju zagrebačkog “Vijesnika” još povodom Nove 1973. godine, ali zbog peripetija oko naslovne strane svetlost dana ugledala je tek 1991. godine, i to u okviru specijalnog izdanja Superstrip biblioteke “Maxi”, na žalost mnogobrojnih kolekcionara, samo u A4 formatu.

Te 1991. godine, krvavi raspad bivše države uslovio je i smanjeni dotok hrvatskih strip izdanja (i obrnuto…), pa gorepomenuti “Maxi” gotovo da i nije distribuiran u ovim našim krajevima. Tako su mnogobrojni zaljubljenici u družinu TNT, sve do sada, bili uskraćeni za jednu od najboljih Magnus&Bunker epizoda ovog stripa, koja je sarkastično ismejala klasne razlike, valjda nigde toliko ne uočljive, kao prilikom novogodišnje noći, u kojoj “bogatuni” u dvanaest sati jedu kavijar i piju šampanjac, dok će Bob Rock eventualno nazdraviti vodom, “ukoliko se i ona ne smrzne u cevima” ledeno hladne cvećare. Naravno, lopovi čak i tad ne miruju, pa će Mister Ritt i njegova ekipa u ovu slavljeničku noć uneti pravu pometnju…

Treba napomenuti da se epizoda “Novogodišnja proslava” nastavlja na “Dvanaest umetnika” – a silom prilika, hrabri članovi grupe TNT hvataju (po prvi put) mister Ritta i njegovu bandu. Zbog tog poduhvata, Ministarstvo finansija SAD nagrađuje ih pozamašnom nagradom. Do podizanja nagrade, od čije se visine vrti u glavi večno gladnim agentima grupe TNT, dolazi u epizodi “Bila jednom nagrada.

35 thoughts on “Novogodišnja proslava

 1. Zaboraviste da stavite Persy-a za glasanje!!!!
  Stavite još neke SPECIJALCE sem ovih 5,a objavili ste ih 18….
  Zašto ne počnete ponovo sa izdavanjem SPECIJALACA…..
  Zašto se Persy ne pojavljuje već poduže?
  Koliko ima ukupno brojeva Alan Ford-a?
  Koji su agenti grupe TNT ubijeni pre dolaska Alana Forda u broju #1 TNT Grupa?
  U kom se broju poslednji put pojavio Nosonja koji ste izdali?
  Da li nameravate da objavite još neki broj sa Nosonjom?
  U kom se broju raspala grupa TNT?Da li je to broj #75?
  I šta se dešavalo sa članovima pre ponovne obnove grupe TNT i sa Brojem 1?

 2. U Italiji trenutno izlazi broj 477, u Srbiji se doslo do broja 319… Ti agenti su nebitni za pricu, ne zna se… Nosonja se poslednji put pojavljuje u Vjesnikovom “Cistac Superhik javlja se na duznost”, 233 po italijanskoj numeraciji… Grupa TNT se na kratko raspala u broju 184, Umro je broj 1,serijal zavere sa Velikim Cezarom… Ponovno okupljanje je u broju 200 “Hik, Hik, Ura”… Broj 75 je poslednji crtez velikog Magnusa i pocetak kraja jednog stripa…

 3. U mnogim brojevima se pojavljuje KONSPIRATOR.Prvi put
  u Godišnji Odmor.I svaki put kad su agenti blizu pobede i da ga uhvate,on uvek nekako pobegne i sakrije se među ljude.
  Poslednji put se pojavljuje u broju sa Trio fantastikus,gde posle raspada Tria beži kamionom i ulazi u zagađeno područje(čije je zagađenje prouzrokovano otrovom jednog ludog naučnika) i pretvara se u kostura….
  Da li možete da mi napišete nešto više o njemu…

  Unapred hvala

 4. Konspirator je jos uvek nedovrsen lik… Banker, za sada, nije otkrio njegov identitet… Samo mala ispravka, Konspirator se vraca! Posle epizode Trio Fantastikus, u broju 163 (i.n.) ili Vjesnikovom 257. broju, “Nevjerovatan povratak”…

 5. U raznim brojevima Broj 1 priča o svojimsećanjima i itd.U više brojeva se spominju njegov deda,otac,sestra…
  Zanima me da mi napišete nešto više o njegovoj porodici i familiji(razume se šta je poznato)?

  Unaprijed hvala.

 6. Na zvanicnoj strani Max Bunker Pressa, koji izdaje Alana Forda, skoro je krenulo specijalno kolekcionarsko izdanje… Alan Ford, knjiga, peotobroj!… Mislim da bi vasa kuca napravila pun pogodak ako bi se u doglednoj buducnosti, kad prodje ekonomska kriza, pozabavila izdavanjem slicnog stripa… Deca koja danas stasaju moraju da imaju uvid i u prve (najbolje) brojeve AF-a… Pozdrav…

 7. NE SLAŽEM SE DA 4 UBIJENA AGENTA TNT JOHNNY DUGI , SMITH, ANDY SULLIVAN I AGENT FANTOM NE VAŽNI ZA AF.STRIP. NAŽALOST IZ NE ZNAM KOJIH RAZLOGA JE MAX BUNKER POČEO STRIP AF.GRUPA TNT I ODMA NA POČETNIH 10 STRANICA UBIO 2 AGENTA TNT SMITH I ANDY SULLIVAN A ONDA JE JOŠ PRI KRAJU STRIPA UBIO AGENTA TNT FANTOM . A NAŽALOST UBIO JE I AGENTA TNT JOHNNY DUGI ALI NAŽALOST NE ZNAM U KOJOJ EPIZODI I NE MAM TU EPIZODU .MASNO PLAČAM ONOM TKO MI PRODA EPIZODU U KOJOJ JE UBIJEN AGENT TNT JOHNNY DUGI. ODGOVORITE NA MIRJANABEGIC.@SK.T-COM.HR INAČE AGENTI TNT SMITH ANDY SULLIVAN I AGENT FANTOM UBIJENI SU ZBOG TOGA ŠTO SU RADILI NA SLUČAJU SMARAGD HISMAR I ŠPIJUNSKI MICROFILM A ZBOG ČEGA JE UBIJEN JOHNNY DUGI NE ZNAM. NEMAM TU EPIZODU.

 8. DJED BROJA JEDAN POJAVLJUJE SE SAMO U EPIZODI AF.CRNE PLANINE JUŽNE DAKOTE. U TOJ EPIZODI PO PRVI PUT POJAVLJUJE SE I PAPAGAJ KLODOVIK.KASNIJE NE ZNA SE ŠTO SE DOGODILO SA DJEDOM BROJA JEDAN SAMO SE ZNA DA JE OSTAVIO KLODOVIKA BROJU JEDAN. JOŠ SE ZNA SAMO ZA SESTRU BROJA JEDAN STRABALDU KOJA JE PLJUNUTI BROJ JEDAN SAMO BEZ BRADE I KOLICA.

 9. KAKO JE MOGUČE DA JOŠ NIJE IZAŠLA EPIZODA AF.EXTRA 33 SAMO ZA SLABOVIDNE. ZNA LI TKO KAD ČE IZAČ NA KIOSKE TA EPIZODA AF.U ITALIJI JE NAJNOVIJA EPIZODA AF.484.UN TOCCO MAGICO A KOD NAS TEK TREBA IZAČ AF.456.SAMO ZA SLABOVIDNE. ZNA LI TKO RAZLOG OVOLIKOM ZAOSTATKU ZA ITALIJOM. NEKA NAPIŠE NETKO O OVOM TKO VIŠE ZNA.

 10. INAČE U AF.457.LA BANDA GUERCIO NAPOKON ČE SE VRATIT BROJ JEDAN IZ NESTALIH. TA ČE EPIZODA BIT OBJAVLJENA ODMA IZA AF.456.SAMO ZA SLABOVIDNE. JEDVA ČEKAM TU EPIZODU I PREPORUČIO BI VAM JU DA JU KUPITE JER BIT ČE TO LEGENDARNA EPIZODA AF.

 11. Ne bih bas rekao da ce biti legendarna. Broj 1 se vise nece vratiti u grupu. Procitaj Dnevnik Lulu Bel, pa ces shvatiti. Nevazni su zato sto se pojavljuju samo u 1. broju i broju TNT:Rodjenje, koja i nije neka epizoda… To je bio pocetni entuzijazam i mnoge stvari su ostale nedorecene. Mislim da u toj epizodi TNT:Rodjenje imas kako je zavrsio taj Dzoni dugi…

 12. KAKO DA PROČITAM AF.DNEVNIK LULU BELL KAD U HRVATSKOJ TEK TREBA IZAČ AF.456.SAMO ZA SLABOVIDNE A TA EPIZODA AF.DNEVNIK LULU BELL TEK JE ZA NEKIH 15 EPIZODA TREBA IZAČ U HRVATSKOJ. ZNAM DA JE JOHNNY DUGI UBIJEN DINAMITOM POD AUTO ALI NE ZNAM U KOJOJ JE EPIZODI TO DETALJNO OPISANO. KAKO SI TI ČITAO AF.DNEVNIK LULU BELL .ZNAŠ TALIJANSKI PA SI KUPOVAU I ITALIJI SVE TE IZDANE EPIZODE AF.456-484. ILI IMA ZA KUPIT ODMA TE EPIZODE NA HRVATSKOM. JA BI ODMA KUPIO SVE TE EPIZODE AF.456-484 AKO SU PREVEDENE NOVAC NIJE PROBLEM SAMO KAŽI KAKO SI DOŠAO DO SVIH TIH EPIZODA AF.ODMAH I JA KUPIM ODMAH SVE TE EPIZODE.

 13. PO MENI JE SUPER ŠPIJUNKA MARGOT ILI MARGOTINI PLAČENICI UBILA 3 AGENATA TNT SMITH,ANDY SULLIVAN I AGENT FANTOM A JOHNNY DUGI JE KASNIJE UBIJEN. JAVI MI SE NA MIRJANABEGIC.@SK.T-COM.HR DA MI POJASNIŠ KAKO SI NABAVIO SVE TE EPIZODE AF.456-484 I DA I JA NA ISTI NAČIN ODMA DOĐEM U POSJED SVIH TIH EPIZODA. E RECI ŠTO ZNAŠ O EPIZODI AF.HEIL HITLER. VIDIO SAM NASLOVNICU I PO NJOJ BOB ROCK GLUMI ADOLFA HITLERA. TO ČE BIT EPIZODA ZA PUCANJE OD SMIJEHA.

 14. JA POSJEDUJEM SVE I JEDNU EPIZODU AF.OD AF.1.GRUPA TNT DO TRENUTNO POSLJEDNJE IZDANE U HRVATSKOJ AF.455.SJAJNA PONUDA. BILO BI ODLIČNO KAD BI SE MOGLO ODMAH KUPIT I SVE EPIZODE AF.456-484 U ITALIJI KOJE SU IZDANE ALI NE ZNAM KAKO SE TO MOŽE POSTIČ.JEDINO NEMAM TU EPIZODU U KOJOJ JE DETALJNO OPISANO UBOJSTVO JOHNNY DUGI.

 15. DA LI SI ČITAO EPIZODU AF.482.VACANZE IN MULTIPROPIETA. NEKI NA FORUMU GOVORE DA JE TO SAMO PONOVLJEN SPECIJAL AF.TRUALLEAH PA ME ZANIMA JE LI TO ISTINA.

 16. MOLIM TE DA MI POJASNIŠ NEKE STVARI IZ EPIZODE AF.LA BANDA DELL GUERCIO. JA NISAM PROČITAO TU EPIZODU ONA JOŠ NIJE IZDANA U HRVATSKOJ ALI USKOROČE. NA NEKIM FORUMIMA SAM PROČITAO DA NEPRIJATELJI GRUPE TNT U TOJ EPIZODI SU TEKSAŠANIN TOM BILL DALLAS ,BARUN WURDALAK I DA SE RADNJA EPIZODE ODVIJA U TEXASU ILI DIVLJEM ZAPADU.E SAD ONO ŠTO MI NIJE JASNO. BROJ JEDAN SE TU POJAVLJUJE KAO BANDIT RAZROKI ILI SATNIK RAZROKI. KAKO JE DOŠLO DA JE BROJ JEDAN POSTAO BANDIT RAZROKI ILI SATNIK RAZROKI. ZNAM JOŠ DA SE U TOJ EPIZODI POJAVLJUJE I TOBIA QUANTRIL ALI NE ZNAM DA LI JE ON PRONAŠAO ŽIVOG BROJA JEDAN. POJASNI TO MALO.

 17. U EPIZODI AF.HIK HIK HURA NIJE ZAVJERENIK VELIKI CEZAR. U EPIZODI AF.ZATOČENIK KULE BROJ JEDAN I GRUPA TNT SPAŠAVAJU VELIKOG CEZARA IZ RUKU KRIMINALNE ORGANIZACIJE MANGIA. PRAVI VELIKI CEZAR IZDAO JE GRUPU TNT U EPIZODI AF.IZDAJA KAD SE PRODO MANGIJI DA SPASI VLASTITU KOŽU.ZAVJERENIK IZ AF.HIK HIK HURA JE BRAT BLIZANAC VELIKOG CEZARA. PROČITAJ EPIZODU AF.ZATOČENIK KULE I VIDJET ČEŠ DA IMAM PRAVO.

 18. Dnevnik Lulu Bel mozes kao skeniran strip da nadjes na netu. Da, to je ponovljen specijal, Bunker u redovnoj seriji stavlja i specijalne brojeve… I molim te, iskljuci caps lock kada saljes postove…

 19. MENI JE ODLIČNA EPIZODA AF.TNT ROĐENJE JER NAPOKON SMO DOZNALI NEŠTO VIŠE O TIM TAJANSTVENIM AGENTIMA TNT JOHNNY DUGI,SMITH,ANDY SULLIVAN I AGENT FANTOM. NE ZNAM ZAŠTO MAX BUNKER TO NIJE ISPRIČAO VEĆ I U EPIZODI AF.TAKO JE NASTALA GRUPA TNT. PO MENI MAX BUNKER BI TREBAO O TIM AGENTIMA NAPRAVIT JOŠ 2 EPIZODE.JEDNU SA ISPRIČANOM DETALJNOM PRIČOM O UBOJSTVU JOHNNY DUGI AKO TA EPIZODA DOSAD NE POSTOJI I DRUGU EPIZODU AF.U KOJOJ PRIČA O PRIJAŠNJIM ŽIVOTIMA JOHNNY DUGI,SMITH,ANDY SULLIVAN I AGENT FANTOM PRIJE NJIHOVOG ULASKA U GRUPU TNT. TKO ZNA KAKVE BI TAJNE SAZNALI.

 20. Ta stranica više ne radi sa online čitanje a i komplicirano jer treba zvat na broj 060 a to je skupo. Znaš li da li postoji mogučnost da se preko Strip-Agenta odma kupi sve te epizode AF.456-484. Što znaš o epizodi AF.Heil Hitler. Po naslovnici te epizode vidi se da če Bob Rock glumit Adolfa Hitlera. Da li je to epizoda tipa AF.? u kojoj je grupa Tnt ubačena u ludu povijesnu dimenziju 2.Svjetskog rata sa iskrivljenim povijesnim činjenjicama ili sasvim nešto drugo.Da li si čitao af.483.iberna oggi sveglia domani. Sljedeči tjedan u Italiji izlazi 24.9. AF.484.Un tocco magico.

 21. Dugo već Max Bunker nije napravio epizodu sa Konspiratorom i Kraljevskim Grbavcem. Čudi me to. Zar uistinu dosad ne postoji epizoda AF.u kojoj se detaljno opisuje tajanstveno ubojstvo agenta Tnt Johnny Dugi nego je samo dan podatak u AF.Tnt rođenje da je ubijen podmetnutim eksplozivom pod auto.Ako je to istina to je po meni onda največi propust Maxa Bunkera i največa tajna u povijesti stripa AF. onda treba nekako nagovorit Maxa Bunkera da ispriča tu veoma intrigantnu priču o ubojstvu Johnny Dugi.

 22. Jako je komplincirano čitat online stripove. Treba kupit bodove a to nije skupo ali je komplincirano. Moraš ili zvat na broj 060 a po minuti ti naplate 8,65kn ili kreditnom karticom. Može li se gdje pročitat AF.Dnevnik Lulu Bell bez komplikacija.

 23. Meni ipak nije sve jasno.Znam da se Broj jedan i nakon epizode AF.Dnevnik Lulu Bell stalno pojavljuje što bi onda trebalo značit da sudjeluje u svim akcijama grupe Tnt a kažeš da nije preuzeo komandu u grupi Tnt. Još nešto što se dogodilo sa Šefom. Znam da če se grupa Tnt ponovo okupit u epizodi AF.TUTTI A LAS VEGAS i što se dogodilo .Zašto nakon tog okupljanja i spoznaje da je Broj jedan živ i ponovo preuzeo komandu u grupi Tnt nisu se svi vratili u grupu Tnt i da li je išta dogovoreno kad če se definitivno obnovit po pravo grupa Tnt.

 24. Priča o ubojstvu agenta Tnt Johnny Dugi je veoma intrigantna. Sam način na koji je ubijen agent Tnt Johnny Dugi je veoma intrigantan podmetnut eksploziv pod auto.Na taj način ubijaju samo mafija ,teroristi i contrašpijuni.Veoma intrigantno. Treba prisilit pod svaku cjenu Maxa Bunkera da ispriča tu intrigatnu priču o tajanstvenom ubojstvu agenta Tnt Johnny Dugi ali ne znam kako.Možda organizirat neku vrst peticije pa skupit 20.000,30.000 glasova da napokon napravi tu epizodu.Nije problem skupit tolko glasova mnogo je obožavatelja stripa AF.samo treba netko tko če to organizirat.Treba na taj način ukazat Maxu Bunkeru da ubojstvo agenta Tnt Johnny Dugi ne može vječno bit tajna. Johnny Dugi je od sva ta 4 ubijena agenta tnt imao najbolju perspektivu u stripu jer nije ubijen ko ostali odma u AF.Grupa Tnt i mogo se samim tim češče pojavljivat u stripu ali nažalost nije.

 25. U epizodi AF.Dnevnik Lulu Bell radi se o nekakvom luđaku koji je izbo neku ženu možda i više njih sa nekih više od 3000uboda. E sad ne znam da li je ta ubijena žena ta Lulu Bell ili ne.Očito je Broj jedan poznavao tu Lulu Bell i obvezao se pronač njezinog ubojicu ili slično.Možeš ukratko ispričat sadržaj te epizode.

 26. Ne znam, ta epizoda ne moze da se nadje jos uvek na kioscima, a kao skenirani strip ne postoji… Naravno da znam da je to brat blizanac, ali to spada u epizode koje ja ne citam, jer smatram da nemaju kvalitet…

 27. Meni je sve i jedna epizoda AF.odlične i klasik ,extra,specijal,priče broja jedan.Mislim da se jako varaš. Ova epizoda AF.Heil Hitler bit če odlična.Ja sam se do suza nasmijao kad sam čitao AF.? kad je grupa Tnt ubačena u ludu povjesnu dimenziju 2 Svjetskog Rata. Izač če i ta epizoda uskoro AF.460.Heil Hitler. Mene zabrinjava ovoliko kašnjenje sa izlaskom AF.456.Samo za slabovidne . Već je trebala izač .Meni se žuri da što prije dođem u posjed sljedeče epizode AF.457.Banda dell guercio u kojoj se vrača Broj jedan iz nestalih.

 28. Možeš ispričat ukratko sadržaj epizode AF.Dnevnik Lulu Bell. Već sam ti objasnio.Pokušao sam ja kupit te bodove za čitanje online stripova baš zbog AF.Dnevnik Lulu Bell kao i još nekih online stripova koje tad nisam imao sad imam ali nisam uspio kupit bodove.Sa mobitela sam zvao onaj broj 060 ali skupo je i komplicirano.Za 8 minuta što sam zvao taj broj 060 ode skoro 100 kuna na bonu i komplicirano jer moraš čekat 5 minuta da automata kaže svoje i da dobiješ 9 brojeva da ih ukucaš a trebaš brzo ukucat a imaš 7 sekunda.Pokušo sam i na drugi način kupit bodove karticom ali nije prihvatio kreditnu karticu premda je bilo novca na kartici.Pa te molim da opišeš sadržaj AF.Dnevnik Lulu Bell.

 29. Uspio sam pročitat samo prve četri stranice AF.Dnevnik Lulu Bell i na samom početku doznaje se da je ubijena neka žena možda ta Lulu Bell. Po naslovnici AF.Dnevnik Lulu Bell vidi se da je održana dražba neke knjige vjerojatno tog dnevnika Lulu Bell a tog dnevnika se dočepao Broj jedan. Ništa više ne znam.

 30. Zasto ne uradite kao specijalce najnovije brojeve npr. od 450 ili neka krenu od “Novog dana” poput hrv. extra? Vi npr. nazovete ediciju “super”. I nastavite stare epizode kao obicna specijal izdanja.
  Najdobronamernije, koliko mi se kod Klasika nije svidelo raspadanje stripa i lose lepljenje(kod Superklasika je mnooogo bolje), toliko mi se ne dopada vas kvalitet stampe,papir i otisak na prstima. Redovno kupujem sva vasa izdanja AF, pa malo radite na tome.

 31. Samo sebe da ispravim, hrv. extra je krenuo 6 brojeva pre Novog dana. Tih 6 epizoda imam, tu su jos svi zivi, pa stalno racunam da extra krece posle njih.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *