Frick – Alan Ford #116

FRICK
Naziv originala: Frick
Tekst: Bunker
Crtež: Oskar
Broj originala: 365 (novembar 1999.)

21 odgovora na “Frick – Alan Ford #116”

 1. Deki , Mar 11, 2013

  Ovaj lik je isti kao onaj iz tripa “Famozna, čupava braća Frik” (čak je i ime isto) autora Gilberta Šeltona pa bi interantno bilo znati da li je Max Bunker regulisao autorska prava…

 2. maca , Apr 6, 2013

  Da li ima neko ko prodaje stare brojeve
  Email cicamaca98@gmail.com

 3. david BL , Apr 19, 2013

  ovo jos nije stiglo u RS

 4. マキ , May 3, 2013

  Tjera ovo čudo još uvijek. Joj nisam ga čitao godinu dana. Prodaje li se ovo u BiH?
  Ja ne mogu naći.

 5. Extra , May 15, 2013

  Maloprije sam kupio ovaj broj i sad se spremam da ga pročitam. Da li vi odjednom pročitate strip ili čitate postepeno ?

 6. BOKI , May 25, 2013

  Alan Ford se jos uvek prodaje kako u Srbiji tako i u CG,BIH, I RS. Ja AF. Citam postepeno, recimo kao kada gledas seriju izmedju toga reklame, i sledi nova scena. a osim citanja sa AF. se mozes i igrati kao ko se od agenata iz grupe TNT najvise pojavljuje u kom br.
  npr. Frick- Alan Ford-64, Bob Rock-68 itd.

 7. sir oliver , Jun 4, 2013

  stvarno max bunker je poslije ep. “Srcana” prestao brinuti za strip evo poslije broja 100 nisam procitao ni jednu dobru epzidodu osim predstava i jos nekih par

 8. Željko , Jun 4, 2013

  Sadašnje epizode AF.koje izlaze u Hrvatskoj su odlične,a epizode koje sada izlaze u Italiji su i još bolje. Uskoro će i u Srbiji izlazit bolje epizode AF.

 9. Željko , Jun 5, 2013

  Sadašnje epizode koje izlaze u Srbiji su u Hrvatskoj izlazile prije 10 godina,a u Italiji prije čak 12,6 godina. Nemaš uvid u sadašnje epizode koje izlaze u Hrvatskoj,a kamoli u Italiji. Meni su sadašnje epizode koje izlaze u Hrvatskoj odlične,a sadašnje epizode koje izlaze u Italiji su i još bolje. Šteta što Srbija toliko zaostaje za Hrvatskom 10 godina,a za Italijom čak 12,5 godina. Meni je teško što Hrvatska zaostaje za Italijom 2,6 godine odnosno 30 novih brojeva AF.ali nema sumlje u epizode koje sada izlaze u Italiji da su odlične. Zato nemaš pravo govorit da su sadašnje epizode AF. loše i da je Max Bunker prestao brinuti o stripu AF. To jednostavno nije istina.

 10. NN , Jun 7, 2013

  Sadašnje epizode nisu loše nego su očajne.

 11. Aleksa , Jun 8, 2013

  Zeljko,oce li se uskoro desiti neki veliki preokret u epizodama koje sad izlaze u Srbiji?Od kada se zavrsila cela prica za Cezarom,svaka epizoda ima posebnu pricu(uglavnom dosadnu,sa glupim krajem)…Pa me zanima da li ce Max Bunker promeniti nesto sto ce me naterati da svakog meseca trcim na trafiku i kupujem novi broj.Ovako mogu da ne citam strip mesecima i bilo kad da se odlucim da pocnem,nisam nista propustio.
  ????????

 12. Željko , Jun 10, 2013

  Priča sa Velikim Cezarom je odavno prošla. Prvo je grupa Tnt sukobila sa bratom blizancem Vekikog Cezara, kada se mislilo da je to Veliki Cezar. General War zajedno ubijaju brata blizanca Velikog Cezara u epizodi AF.Hip hip hura. Kasnije grupa Tnt pronalazi zatočenog pravog Velikog Cezara u AF.Zatočenik kule. Pravi Veliki Cezar izdaje grupu Tnt zločinačkoj organizaciji Mangia u AF.Izdaja zbog ljubomore prema njegovoj ženi Pochiti. Veliki Cezar pogiba u AF.Primamljiv poziv kada zove cijelu grupu Tnt u svoj dvorac u kojem se skrivao. Eto odgovorio sam ti detaljno na pitanje,pa te molim da sad ti ostaviš komentar na moju temu treba li poštovani gospodin Max Bunker napravit 2 broja AF.sa Johnny Dugi koja tražim?

 13. Željko , Jun 10, 2013

  NN ne razumijem zašto ti sadašnje epizode AF.nisu tako dobre? Možda ne voliš Minuette Macon i zato jer se grupa Tnt zasad formalno raspala nakon nesreče kada se cijela grupa Tnt osim Sir Olivera stropoštala autom u ponor nabujale rijeke i kada se mislilo da su svi mrtvi osim Alana Forda? Ako ne voliš Minuete Macon,onda imam vijest za tebe. U Italiji je prošli mjesec objavljen AF.Minuette e morta. To znači da je Max Bunker možda odlučio ubiti Minuette Macon. Nažalost moram čekat preduge 2,6 godine da taj broj AF.napokon izađe u Hrvatskoj,pa da doznam da li će Max Bunker uistinu ubiti Minuette Macon. Ako Max Bunker uistinu u tom broju AF.odluči ubit Minuette Macon,možda to bude početak obnove stare grupe Tnt. Pogledaj na linku Alan Ford collection pa češ vidjet sve naslovnice dosad objavljene u Italiji. Ne možeš reči da to nista nevalja.

 14. Željko , Jun 10, 2013

  Kroz otprilike 60 epizoda AF.će se dogodit da se cijela grupa Tnt osim Sir Olivera stropoštala u ponor nabujale rijeke i kada se mislilo da su svi mrtvi osim Alana Forda. Proči će otprilike 40 brojeva kada se posljedni Broj Jedan vrača iz mrtvih odnosno nestalih. Zasad nema više brojeva u kojem će po više uzastopnih brojeva AF.grupa Tnt borit protiv istog neprijatelja,kao što je to bilo u slučaju brata blizanca Velikog Cezara,pravog Velikog Cezara, Mangije kada se grupa Tnt borila protiv istog neprijatelja u 15 i više brojeva AF.

 15. Aleksa , Jun 12, 2013

  Hvala Zeljko!Znam ja celu pricu sa Cezarom,samo sam rekao da od kako se ta saga zavrsila me ne privlaci mnogo da citam strip….Koja je tacno br. epizoda u italiji kad ce se desiti ta nesreca…?

 16. Superhik , Jun 12, 2013

  Zeljko u epizodi “Minuette e’ morta” br. 527 Munuette nije mrtva imam neke talijane u priljateljima na fejsu i rekli su mi da Minuette nije mrtva al nisu htjeli u detalje.Stvarno sta se desilo sa cika Maxom da rastavi grupu TNT
  ili je i njeha zamjenio brat blizanac kao velikog Cezara.Pozdrav iz Banjaluke.

 17. Željko , Jun 13, 2013

  Aleksa čudim ti se da možeš izdržat i po nekoliko mjeseca da ne kupiš novi broj AF. Ja to definitivno ne bi mogo. Meni je teško izdržat i mjesec dana što moram čekat da bude objavljen novi broj AF. Meni je najsretniji dan u mjesecu kada idem na kiosk kupit novi broj AF. Jednostavno obožavam strip AF.i nebi mogao zamislit život bez da kupujem nove brojeve AF. Ja sam vjeran čitatelj i ozbiljan kolekcionar stripa AF. Prvi broj AF.sam kupio sa 12 godina i odma se zaljubio u strip AF.i grupu Tnt i otada svaki mjesec redovito kupujem strip AF. Ponosan sam što posjedujem svih 495 AF.brojeva dosad objavljenih u Hrvatskoj. Inače ove godine u 11 mjesecu će napokon i u Hrvatskoj biti objavljen AF.500.Oggi spossi,pa ću tada moći ponosno reči da ću posjedovat svih 500 brojeva AF.dosad objavljenih u Hrvatskoj. Bit ću jedan od rijethih u čitavoj regiji Jugoslavije koji će se moč ponosno pohvalit da posjedujem svih 500 brojeva AF.koji će dotad biti objavljeni u Hrvatskoj. Nažalost neču posjedovat samo sve brojeve AF.nakon 501 broja AF.jer ti brojevi AF.nisu objavljeni u Hrvatskoj kada su objavljeni u Italiji. Inače bi već sad posjedovo svih 530 novih brojeva AF.koliko je dosad objavljeno u Italiji Brojeva AF.

 18. NN , Jun 14, 2013

  Od 201. do 235. broja i sage sa “Mangiom” smenjuju se katatstrofalni crtači (izuzimajući Perucu) i još katastrofalnije priče (u rangu sa današnjim). Onda idu nešto bolje epizode (ovaj izdavač krenuo od “Kuma”, što je dobar početak), da bi potpuno rasulo krenulo… Pa negde sad, otprilike. Tako da se nećete (više) načitati Alana Forda. Osim ako ne krenu sa reprintom (po Briksiju).
  Epizode sa minuet? Idi bre, ono ni pas maslom ne bi pojeo.

 19. Željko , Jun 17, 2013

  U AF.427.Prokletsvoto mjeseca zelenog kao jabuka je prvi dio,a u AF.428.Proročanstvo se dešava ta nesreča da cijela grupa Tnt osim Sir Olivera doživljava nesreču stromogljavljuju se autom u ponor nabujale rijeke. I meni je šteta što se raspala grupa Tnt,ali svi se članovi grupe Tnt pojavljuju. Nekad više,nekad manje,ali se pojavljuju. Minuette Macon je dokazala da zaslužuje biti članom legendarne grupe Tnt. NN malo pretjeruješ. Za vrijeme Minuette Macon Max Bunker je osmislio zanimljive nove neprijatelje grupe Tnt poput milijardera Diamonda Fitzgerald,močne vještice Witcraft,plačenog ubojice Geka Smrtiča, Supersirka… Meni su ove epizode sa Minuette Macon sasvim OK. Dobro priznajem i ja da bi volio da se jednog dana obnovi stara grupa Tnt.

 20. Aleksa , Jun 18, 2013

  Nisam rekao da ne kupujem AF mesecima ,i kod mene je ovaj strip sastavni deo zivota bez kojeg ne mogu,samo kazem da je malo dosadno posto su sad price svaka za sebe i da nista ne propustas ako preskocis par brojeva.
  Mozda ti i ne mozes da razumes sta ja hocu da ti kazem,mozda je prevod u hrvatskoj kud i kamo bolji,pa epizode bar malo ucine nekako zanimljivijim.Ovde kod nas sa ovakvim prevodom kakav je sad i sa uzasnom stampom…….slaba vajda.

 21. Željko , Jun 18, 2013

  Superhik pokušaj još nešto doznat o epizodi AF.527.Minuette e morta od svojih talijanskih prijatelja. Barem tko je pokušao ubiti Minuette Macon i zašto je taj netko pokušao ubiti Minuette Macon? Ja sumljam da je Minuette Macon pokušao ubiti netko od 3 največa neprijatelja Minuette Macon. Domitila Scanaggati jer je ona zaljubljena u Alana Forda i nije se pomirila da su se Alan Ford i Minuette Macon vjenčali. Zatim Geko Smrtić plačeni ubojica. Možda ga je netko unajmio da ubije Minuette Macon,a i sam Geko Smrtić mrzi Minuette Macon jer ga je Minuette Macon i Alan Ford nekoliko puta sproveli u zatvor. Treči bi ubojica mogo bit Diamond Fitzgerald jer mu je Minuette Macon poremetila neke poslove. Zato bi volio doznat tko je to pokušao ubiti Minuette Macon da potvrdim ili opovrgnem svoje sumlje.